Guerlain L’Heure Bleue sticla

Încă un clasic Guerlain, L’Heure Bleue a fost creat în 1912, având în spate o mică poveste de inspirație, cu toate că povestea a apărut la ceva timp după parfum. Guerlain L’Heure Bleue, fiind un bătrân clasic al familiei Guerlain, își găsește nișa printre recunoscuții Shalimar, Jicky și Mitsouko.

Are acea bază Guerlain definitivată, ce îi determină pe iubitorii de parfumuri-sau oricine a mirosit mai mult de un Guerlain clasic-să știe imediat de unde provine produsul și la ce ce nivel de istoric să se aștepte.

Despre parfumul pentru femei Guerlain L’Heure Bleue:

Guerlain L’Heure Bleue În sticlă: Acel miros tipic Guerlain este prezent în fiecare clasic ieșit pe piață. Deși baza este puțin mascată în creațiile noi, ea este cea care netezește calea pentru parfumurile vechi. Nici Guerlain L’Heure Bleue nu se lasă mai prejos. Simt bază imediat, urmată de prezența puternică a uleiului neroli și a garoafei piperate.

Aplicat: Deși bază este prima care se estompează, nu va pleca nicăieri. Uleiul neroli este prezent peste tot, urmat de iuțimea garoafei. Este ciudat modul în care un parfum poate să te facă să te simți că îți este cald și frig în același timp.

Guerlain L’Heure Bleue este rece. Este o reflecție a numelui său, ducându-mă cu gândul la momentul în care se așterne seara și totul devine albăstrui. Numele îl da de gol, L’Heure Bleue fiind tradus în “Ora Albastra”. La fel ca și în cazul multor parfumuri clasice, am o oarecare dificultate să le deconstruiesc, deoarece sunt compuse într-un mod care descurajează dezasamblarea.

Pot doar să simt senzația conferită; am acest blocaj mental care îmi transmite că este absurd să descriu parfumul mai mult de atât. Tot ce pot spune despre această experiență este că începe cu niște citrice răcoroase. Își menține răcoarea pe măsură ce citricele se topesc într-un parfum clasic, cu note dominante de ulei neroli, garoafă și o bază de vanilie greu de observat.

Extra: Am constatat un lucru când vine vorba de reacțiile persoanelor cu privire la Guerlain L’Heure Bleue – aversiunea lor față de o anumită notă.

Guerlain L’Heure Bleue, mai ceva ca alți clasici, este supranumit “parfum de bunica”. Cred că există o legătură-nota de neroli, derivată din portocalul amar. Mie îmi miroase asemănător bergamotei. Apropo, vă întrebați cum pronunțați numele parfumului? Uitați aici: L’Heure Bleue (Lehr Bloo).

Designul Guerlain L’Heure Bleue:

Guerlain L’Heure Bleue sticlaDesign: Sticla mea Guerlain L’Heure Bleue este aproape la fel de mică precum cea a Mitsouko; deși, am mai multe sitcle din acest parfum. Din punctul meu de vedere, este mai ușor de purtat decât Mitsouko, cu toate că unele persoane încearcă să îmi spună că miros ca o bunica.

Nu prea este nimic altceva de zis, doar că sticla se aseamănă destul de mult cu cea a parfumului Mitsouko. Mitsouko este puțin mai verde, o culoare mai rece, în timp ce Guerlain L’Heure Bleue (spre amuzamentul meu) are o culoare mai caldă. De aceea, sticla pare a fi mai potrivită pentru Mitsouko, dar tot îmi plac părți ale ei.

Compoziție Guerlain L’Heure Bleue:

Familie de parfumuri: Florale Orientale

[wpsm_list type=”star”]

  • Note bază: vanilie, iris, mosc, tonka, lemn de santal, vetiver, benzoin
  • Note inimă: violeta, cuisoare, heliotrop, Ylang-Ylang, extras din portocala amara, tuberoza, orhidee, iasomie, trandafir, garoafa
  • Note vârf: lamaie, anason, extras din portocala amara, coriandru, bergamota

[/wpsm_list]

Detalii despre prețul parfumului Guerlain L’Heure Bleue și unde poate fi găsit:

Guerlain L’Heure Bleue poate fi găsit în magazinele online iar prețul acestuia este diferit în funcție de magazinul ales, de ofertele acestuia și cantitatea parfumului. Mai multe detalii despre prețul parfumului pentru femei Guerlain L’Heure Bleue puteți vedea aici:

[wpsm_list type=”check”]

  • eMag – vezi prețul aici
  • Elefant – vezi prețul aici
  • Aoro – vezi prețul aici

[/wpsm_list]

[wpsm_highlight color=”red”]Info:[/wpsm_highlight] Încet, mă îndrept către Shalimar, al cărei explozie inițială este respingătoare. Totuși, sunt sigur că este plăcut după ce se așează. Între timp, am Guerlain L’Heure Bleue, un parfum distractiv și un frumos matur clasic.