Guerlain Samsara – Eau de Parfum -cat persista?

Samsara este un Guerlain încântător, din 1989. Mă gândesc des că probabil este unul dintre ultimele parfumuri în stil vechi, ale casei Guerlain, înainte să se “modernifice” ca urmare a achiziției de către LVMH.

Guerlain Samsara are un guerlainesc familiar, care a fost redus în parfumurile recente ale acestei case, pentru a fi mai atrăgătoare pentru piața în masă.

Câteva detalii despre parfumul pentru femei Guerlain Samsara:

În sticlă: Clar, dens și lemnos. Pot să miros un pic de guerlainesc (dacă nu era, acum este un cuvânt), care îmi amintește de Mitsouko. Ciudat cum multe lucruri Guerlain îmi amintesc fie de Mitsouko, fie de L’Heure Bleue. Cred că acestea chiar întruchipau guerlainescul.

Aplicat: Parfumul inițial îmi amintește de – și nu râdeți – kumquat murat. Da, kumquat murat, sărat, acru și de citrice. O conexiune destul de ciudată, dar asta e. A fost făcută și nu poate fi întoarsă.

Oricum, după experiența mea jenantă cu deschiderea, care durează doar câteva secunde, Guerlain Samsara se tranforma într-un parfum fin, aromat, de lemn de santal, cu niște cuișoare dedesubt.

Guerlain Samsara continuă cu drumul lemnos și de cuișoare, în timp ce abordează, aici și acolo, note estompate de iasomie, de care se descotorosește rapid. Irisul își face apariția mascată doar câteva clipe, conferindu-i parfumului o anumită tărie.

Uscarea finală constă în vanilie lemnoasă, uscată și pudrată, cu note persistente de cuișoare, care durează până la estomparea completă.

Extra: Un lucru foarte bun al Guerlain Samsara este proiecția. Folosiți un pic din acest produs și va proiecta nebunește. Nu chiar la fel ca Shalimar, dar, cu siguranță, la o distanță destul de respectabilă.

Designul Guerlain Samsara:

Știu că unele persoane urăsc aspectul acestei sticle. Cred că este acceptabil. Nu este sticla mea favorită, dar nici cea mai puțin preferată.

Are o culoare roșie adâncă, reflectând bine tipul parfumului conținut. Îmi place și forma, ușor de ținut și pulverizat, deși dopul de plastic este fragil. Mi-aș dori ca Guerlain să nu folosească acest tip de dop atât de des, în ziua de azi.

Compoziția Guerlain Samsara:

Familia de parfumuri: Orientale Lemnoase

  • Note bază: lemn de santal, vanilie, mosc, iris, tonka, chihlimbar
  • Note mijloc: trandafir, stânjenel, violetă, narcisă, iris, iasomie
  • Note vârf: bergamotă, piersică, tonuri verzi, Ylang-Ylang, lămâie

Detalii despre preț și unde poate fi găsit Guerlain Samsara:

Prețul parfumului Guerlain Samsara diferă în funcție de magazinul ce îl comercializează și de cantitatea acestuia. Pentru un Guerlain Samsara 50 ml plătiți în jur de 230 Lei la magazinele online însă în parfumerii prețul poate crește.

Este disponibilă varianta Guerlain Samsara apă de toaletă pe care o puteți găsi în cantități variate precum – 30 ml, 50 ml, 100 ml. Apa de parfum am văzut-o doar în varianta de 50 ml.

  • Elefant – mai multe detalii despre preț aici:
  • Aoro – mai multe detalii despre preț aici:

Info: Aparent, odată că niciodată, Guerlain Samsara obișnuia să conțină lemn de santal Mysore adevărat. Santalul este un arbore cu un parfum foarte plăcut, care a fost recoltat atât de mult, încât acum este pe cale de dispariție.

Iar santalul întâlnit în parfumuri? Probabil că este un sintetic compus din alte două sintetice de santal foarte populare.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu