Parfumul face parte din stilul nostru – chiar dacă nu este ceva ce putem vedea, este o parte invizibilă a stilului personal și are un rol important în ceea ce privește modul în care ceilalți te percep și își amintesc de tine.

Pentru bărbați, parfumul își lasă amprenta asupra masculinității lor și prin urmare, alegerea parfumului potrivit necesită o perspicacitate aparte. Dar pentru a mirosi bine, nu ai nevoie de cine știe ce școală a parfumurilor, ci doar de puțină atenție și bun gust.

Vezi care sunt cele mai vandute parfumuri pentru barbati

În continuare, te vom ajuta să-ți dai seama cum poți alege cel mai bun parfum pentru barbati, astfel încât să fii sigur că ai făcut alegerea cea mai adecvată pentru tine și stilul personal.

Cum să alegi cel mai bun parfum pentru barbati?

În primul rând, e important să cunoști diferența dintre principalele tipuri de parfum existente, și anume apa de colonie, apă de toaletă, apă de parfum și parfum.

Apa de colonie conține între 2-4% uleiuri de parfum, este potrivită pentru bărbații mai tineri, iar durata de viață a acestui parfum este de aproximativ 2 ore.

Aici poti vedea cele mai apreciate parfumuri pentru barbati

Apa de toaletă este ceva mai rezistentă – durează până la circa 3 ore, și are o concentrație de până la 15% parfum pur, dizolvat în alcool.

Apa de parfum este mult mai rezistentă, durând între 5 și 8 ore de la utilizare, iar concentrația de parfum se ridică la 15-20%. Pentru multe persoane, apa de parfum este cel mai bun parfum pentru bărbați și cea mai frecventă alegere a acestora. Prețul este acceptabil și plaja de alegeri este foarte mare.

Cu toate acestea, în termenul său cel mai generic, cel mai bun parfum pentru bărbați este acela pe care scrie doar parfum. Acesta are 20-30% parfum pur și durează circa 24 de ore.

Cum alegi cel mai bun parfum pentru barbati în funcție de note?

Fiecare tip de parfum are 3 note, ce poartă denumirile de note de vârf, note de bază și note de mijloc. Nota de vârf se referă la mirosul inițial al parfumului, acela pe care îl resimți atunci când îl aplici prima dată.

Aceasta durează între 15 minute și 2 ore, iar cele mai frecvente arome sunt cele ușor florale, aromele de fructe, de citrice, etc. Nota de mijloc durează între 3-5 ore de la prima aplicare și este mult mai intensă. Adesea, este reprezentat de mirosuri cum ar fi iasomie, scorțișoară, cuișoare, mirosuri verzi sau arome de fructe.

Nota de bază se referă la acele mirosuri mai îndrăznețe, mai înțepătoare, care durează chiar până a doua zi. Aceasta durează între 5 și 10 ore de la aplicare. Notele de bază clasice se referă la arome precum lemn de santal, mușchi, vanilie, tutun, mosc, gudron, etc.

De asemenea, e important să mai ții cont și de alte criterii adiționale atunci când vine vorba de a alege cel mai bun parfum pentru bărbați, cum ar fi vârsta pe care o ai, perioada din zi, sezonul din an, personalitatea sau PH-ul pielii.

Cel mai bun parfum pentru barbati în funcție de vârstă?

Acesta se alege folosindu-te de simțul olfactiv. Ai grijă la parfumurile cu miros puternic, înțepător sau iz de tabac, deoarece ele se potrivesc mai bine bărbaților mai în vârstă, și deloc tinerilor.

Tinerilor le stă mai bine cu parfumuri ușor florale, vesele.Cel Mai Bun Parfum Pentru Barbati

Cel mai bun parfum pentru barbati în funcție de zi?

Acesta se alege după o regulă foarte simplă: păstrează parfumurile cu un miros extravagant pentru evenimentele deosebite din viața ta, în special cele care au loc seara. Pentru uzul comun, în viața de zi cu zi, alege un parfum cu iz mai discret.

Cel mai bun parfum pentru barbati în funcție de sezonul din an

Din nou, regula de selectare este foarte simplă: în sezoanele călduroase din an, evită, pe cât posibil, parfumurile cu un miros puternic, strident, înțepător, prea dulce sau floral.

Ele se potrivesc mai curând în sezoanele reci din an, deoarece căldura nu va face decât să intensifice mirosul și să îți creeze o stare de rău, ca să nu mai vorbim de inundarea simțurilor olfactive ale persoanelor din jur.

Recomandări cel mai bun parfum pentru barbati în sezonul rece: Allure Homme Sport de la Chanel, Black Code de la Giorgio Armani, Starwalker de la Mont Blanc

Recomandări cel mai bun parfum pentru barbati în sezonul cald: Higher Dior – Christian Dior, Aqua – Carolina Herrera, Fahrenheit – Christian Dior