Verificarea Numerelor de Lot si Codurilor Parfumurilor

Una dintre cele mai simple modalități de a verifica dacă sticla voastră de parfum este originală este să vă uitaţi la seria sau numărul (codul) de lot pe care majoritatea – dacă nu chiar toate – parfumurile cumpărate și vândute în Romania le au. Locația acestui cod poate să varieze, în funcție de casa de parfumuri sau de producător. Unele parfumerii independente sau de nișă nu includ numere de lot pe produsele lor, deși, majoritatea parfumurilor autohtone au aceste coduri.

Această practică este bună pentru persoanele care folosesc parfumuri des, fiind o măsură în plus în evitarea folosirii sau posesiei un produs contrafăcut. Apropo de asta, vezi aici care sunt riscurile utilizării unui parfum contrafăcut.

De ce sa verificam codul parfumurilor?

Verificarea codului de lot ca măsură împotrivă produselor contrafăcute este o metodă ușoară, dar nu întru-totul sigură. Acesta este doar unul dintre multe lucruri pe care poți să le faci pentru a te proteja împotriva falsurilor. După ce cumperi o sticlă de parfum, trebuie mai întâi să îi verifici lotul/seria aflată pe cutia în care a venit. Deseori acest cod este afișat lângă lista de ingrediente a parfumului.

Deși acest cod depinde de producător dacă variază în numarul de cifre, nu va depăşi 6 cifre. Foarte des vei găsi patru sau cinci cifre, dar uneori poți da și peste un amestec între cifre și litere. După ce ai localizat codul de pe cutie, încearcă să găsești codul de pe sticlă. Ambele coduri trebuie să se potrivească. Dacă nu se potrivesc, returnează produsul.

Unde este localizat codul unui parfum?

Codul poate fi printat sau atașat pe sticlă în moduri variate. Mulți producători aleg ruta stickerelor, cu codul lotului inscripționat pe sticker. Acest sticker este deseori lipit pe sticla parfumului. Uneori (ca în cazul produselor Chanel) codul de lot este încrustat în sticlă și localizat într-un loc diferit față de restul informației de pe parfum (ie. câți ml are parfumul, tipul concentrației (EDC, EDT sau EDP), adresă casei de parfum, etc.).

cod-parfum

Despre parfumurile cu codul sters:

Uneori aceste coduri sau numere ar putea fi șterse deoarece parfumul a fost achiziționat printr-un comerciant al pieţei gri, care a vrut să prevină urmărirea sticlei. Această practică este dubioasă, dar nu ilegală, iar un număr de serie șters nu este întotdeauna un indicativ al unui produs contrafăcut.

Când cumpărați parfumul și înainte să aruncați cutia, este important să verificați codurile de lot și de pe sticla de parfum, și de pe cutie, pentru a vă asigura că se potrivesc. Uneori aceste coduri sunt numite și coduri de serie, numere de serie sau numere de lot.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

7 comentarii la „Verificarea Numerelor de Lot si Codurilor Parfumurilor”

  1. Intreabarea de 1000000 dolari : oare aceste coduri nu pot fi falsificate?
    Adica, banuiesc ca fiecare cod are o logica. Fiecare numar reprezinta ceva (gen brand, luna fabricare, an, zi, tara etc). N-ar pute oare baietii destepti sa-si dea seama care e acea logica, sa-si traga o lsita cu 10000 de coduri de parfumuri By Kilian Rose Oud sa zicem, sa le printeze pe sticle de parfumuri contrafacute si apoi sa le dea drumul in comert?

    Răspunde
    • Banuiesc ca da. Totusi, pana acum (din fericire) nu am auzit zvonuri ca asa ceva sa se fi intamplat.
      Sper sa nici nu aud prea curand,d eoarece verificarea codului unui parfum este cea mai la indemana „arma” pe care o avem.

      Răspunde
    • Cu ce anume ai patit-o? Povesteste-ne si noua, poate invatam ceva nou din experienta ta cu parfumurile 😀

      Răspunde
  2. Nu se poate. Pentru ca atunci când fabrica primește comanda primește și informațiile care vin scrise pe produs. Lotul se schimba doar in fabrica. Acolo sunt mașini speciale are grava a lotul pe produs sau pe eticheta. În teorie nu se poate nici datorita faptului ca primești etichete sau sticluțe numărate sau cu o marja de eroare foarte mica. Și eu am lucrat într o fabrica de cosmetice

    Răspunde
  3. Am si eu o mare nelamurire, daca introduc codul de bare, imi afiseaza: „Date of manufacture:
    January 2013
    General shelf life: 36 months
    bad It looks like your product was manufactured more than 3 years ago”. Daca introduc batch (codul lotului), se afiseaza: „Date of manufacture:
    September 2021
    General shelf life: 36 months
    OK Valid at least for the next
    30 months”. Care este real? Daca este real codul lotului, ce reprezinta data generata de codul de bare? Multumesc

    Răspunde

Lasă un comentariu