apa-de-parfum-vs-apa-de-toaleta

Una dintre cele mai frecvente întrebări puse de persoanele care nu sunt familiarizate cu parfumurile este, „Care este diferența dintre apa de toaleta si apa de parfum?” sau „De ce parfumul x nu pesista mai mult de 3 ore? O fi contrafacut?„.

Pur și simplu, în termeni foarte generali, o apă de parfum tinde să conțină un procent mai mare de uleiuri parfumate decât apa de toaleta.

Acești termeni sunt doar două nume pe care producatorii de parfumuri le folosesc pentru a desemna concentrația și puterea aromelor lor. Mirosul de la parfumuri provine din uleiuri parfumate, care sunt apoi dizolvate în alcool sau apă (uneori ambele). Concentratele sunt determinate de cât de mult ulei de parfum a avut alcoolul / apă iar conținutul se pune în interiorul unei sticle.

Avem aici diagramă care vă arată diferitele concentrații ale parfumurilor:

apa-de-parfum-vs-apa-de-toaleta

  • Eau Fraiche, Mist, Splash – Conține 1 – 3% ulei de parfum.
  • Eau de Cologne (EDC) – Conține 2 – 5% ulei de parfum.
  • Eau de Toilete (EDT) – Conține 4 – 10% ulei de parfum.
  • Eau de Parfum (EDP) – Conține 8 – 15% ulei de parfum.
  • Parfum, Extrait – Conține 15 – 25% ulei de parfum.
  • Ulei de parfum – conține 15 – 30% ulei de parfum amestecat, de obicei, în ulei.

În timp ce acestea sunt, în general, concentrațiilor convenite, unele case de parfum vor ajusta, uneori, cantitățile de uleiuri parfumate pentru anumite note în versiunile lor EDT si EDP, cauzand cele două concentrații să miroasa diferit în loc doar sa miroasa mai puternic sau mai slab.

În plus față de acest lucru, uneori există o confuzie intre cologne vs. parfum.

Cei mai mulți oameni cred că cologne este un cuvânt folosit pentru a se referi la parfumuri pentru bărbați, dar, uneori, după cum se poate vedea în graficul de mai sus, cologne poate sa se refere la concentrația de eau de cologne. Cu toate acestea, cologne termenul, daca este folosit in aceste zile, se va referi în mod tipic la un parfum pentru bărbați. Acest lucru nu înseamnă o femeie nu poate folosi cologne sau un barbat nu poate folosi parfum. Multe parfumuri unisex sunt etichetate ca fiind una sau alta. În plus, foloseste ce iti place