Cât de mult parfum este bine să folosim? Când este prea mult?

Vă vine să credeți sau nu dar sunt țări în care s-a interzis folosirea parfumului la locul de muncă. Adică, atunci când mergi la muncă nu ai voie să porți nici un fel de parfum. Au interzis folosirea acestora pentru că doresc un ”aer mai curat”. Din punctul meu de vedere este un pic exagerată interzicerea folosirii unui parfum la locul de muncă dar poate au și ei dreptate.

De asemenea, multe persoane consideră că parfumurile sunt periculoase pentru organismul uman. Eu sunt de părere că atunci când cumpărăm lucruri testate și care conțin ingrediente de bună calitate nu am avea de ce să ne facem probleme. Dar, pe tema aceasta este foarte mult de discutat și o lăsăm pentru alt articol.

În acest articol vom vorbi despre modul în care iubitorii și utilizatorii de parfum își pot da seama dacă parfumul pe care au ales să îl poarte îi poate deranja pe cei din jur, mai ales la locul de muncă.

1. Încearcă sa îți dai seama cât de puternic este parfumul

parfum guess barbati
Guess Pentru Bărbați

Trebuie să ai încredere în simțurile tale și în ceea ce îți indică nasul tău. Dacă ți se pare a fi prea puternic dar vrei să te asiguri ca e sau nu așa, atunci mai cere o părere de la cineva apropiat. Dacă totuși nu te-ai convins atunci caută parfumul online și citește mai multe despre intensitatea acestuia. Uitati-va de exemplu la apa de toaleta Versace Versense. A primit o nota pentru intensitatea ei. La fel s-a intamplat cu toate parfumurile despre care s-a discutat aici.

Este mai ok să simți numai tu mirosul parfumului tău decât să ”invadezi” și spațiul altucuiva cu un miros care, probabil, nu îi va place. Acest lucru este bine de avut în vedere și atunci când vrei sa cumperi un parfum nou.

2.Gândește-te unde urmează sa mergi

Urmează să stai într-un spațiu închis? Un loc unde sunt foarte mulți oameni? La birou? La școală? Trebuie să fii atent la cei din jurul tău și să fii conștient de faptul că nu toți au aceleași gusturi ca și tine în materie de parfumuri. Așa că, folosește un parfum nu foarte puternic pentru a nu-i deranja pe cei din jur.

Tine cont ca un parfum foarte intens poate fi deranjant pentru cei de langa tine, mai ales atunci cand vine vorba despre mijloacele de transport in comun.

3. Nu re-aplica parfumul

Reaplicarea parfumului nu este tocmai recomandată pentru că nasul tău este deja obișnuit cu mirosul parfumului și tu crezi ca nu se mai simte deloc. Ei bine, te inșeli. Cei din jur percep parfumul tău iar dacă îl vei folosi din nou atunci poate deveni deranjant.

Dacă vrei ca parfumul tău să reziste pe piele mai mult timp decât de obicei atunci poți folosi o lotiune înainte de aplicarea parfumului iar atunci el va rezista mai mult. Astfel de lotiuni se găsesc în toate parfumeriile. Totusi, tine cont ca o apa de parfum in general persista pana la 8 ore, cum este cazul parfumului Yves Saint Laurent Elle despre care am vorbit recent de exemplu.

pulverizare-parfum

4. În cazul în care nu știi ce parfum să folosești, alege unul ușor

Dacă nu știi gusturile celor din jurul tău (la birou sau la școală) ideal ar fi să folosești un parfum mai puțin intens. Nu presupune că parfumul tău ar fi și pe placul altora pentru că te poți înșela. Nimic nu este garantat atunci când vine vorba de oameni și gusturile lor.

5. Ai grijă la cei cu alergii

Niciun iubitor de parfum nu ar purta intenționat un miros care ar afecta pe altcineva dar într-o incăpere cu multe parfumuri…este mai greu sa știi ce contin acestea. Oamenii pot fi alergici la unele componente ale parfumurilor și pot dezvolta reactii alergice precum tuse, strănut sau nas înfundat dar și unele reacții severe precum dificultatea la respirat. Așadar este mai ușor să previi aceste lucruri prin a purta un parfum mai puțin intens și așa te asiguri că nu ii deranjezi pe cei din jur.

6. Pulverizează parfumul cu moderație

Dacă știi că urmează să mergi într-un loc cu mulți oameni atunci apasă mai ușor degetul pe pulverizatorul parfumului. Am văzut oameni care pulverizează parfum și pe haine și pe piele să fie siguri ca o să miroase la metri distanță de ei. Făceau lucrul acesta cu Apă de Parfum sau Apă de Toaletă și nu cu sprayuri de corp sau altele. Încercați să limitați pulverizarea la maxim 3. Dacă este un parfum puternic atunci pulverizati numai 1 dată maxim, maxim de 2 ori. La unele parfumuri precum  Chanel Allure doua ”pufuri” este mai mult decât suficient.

7. Locul unde aplici parfumul poate influeța intensitatea acestuia

Știai că locul unde aplici parfumul poate influența intensitatea pe care o percep cei din jur? De exemplu, cei mai mulți oameni aleg să aplice parfum la ambele incheieturi și la gât. Acest lucru creează un fel de ”aură” în jur pentru că aceste puncte sunt considerate puncte puls. Aceste puncte puls sunt mai calde decât alte zone ale corpului și prin urmare mirosul este eliberat mai repede și poate să fie mai puternic.

Dacă doriți ca intensitatea să fie mai mică încercați să pulverizați parfum în spatele genunchilor sau în zona gleznelor. În acest fel, mirosul ajunge mai greu la nasul celui din jurul tău. Acest lucru poate să tempereze mirosul și sa îl facă mai ușor.

Probabil cel mai important lucru de reținut este că trebuie să avem în vedere faptul că nu tuturor le place parfumul pe care noi am ales sa îl folosim. Parfumul este un lucru personal și nu contează cât de inofensiv ar fi el, sigur se va arăta cineva deranjat. Așadar, acordați atenție și celor din jur.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Un comentariu la „Cât de mult parfum este bine să folosim? Când este prea mult?”

Lasă un comentariu