Parfumurile sunt periculoase pentru sanatate?

Tot observ oameni și website-uri care afirmă că parfumurile sunt periculoase pentru sănătate. Sunt oare adevărate aceste afirmații sau zvonori de 2 lei cum apar pe siteurile gen cocon?

Parfumul a fost asociat cu dermatită de contact (alergeni care vin în contact cu pielea) și alergii generale, cum ar fi strănutul, nas înfundat și probleme de respirație. Este adevărat că ingredientele parfumurilor sunt mereu sub lupa unor potențiale pericole, dar acestea sunt reglementate și limitate la o scară destul de riguroasă.

Un parfumier vă poate relata despre moartea multor branduri mari de parfum și reformulări care au distrus esențele clasice ce au trebuit să aibe loc datorită unor componente ce s-au dovedit a fi periculoase sau îngrijorătoare. Ceea ce trebuie să înțeleagă oamenii care citesc online despre numeroasele presupuse pericole ale parfumurilor este că această problemă nu este o simplă chestiune de „am văzut online și sună convingător, deci trebuie să fie adevărat„.

toxic-perfume_lady

Există un element cheie pentru documentarea online despre care cred  că o mulțime de oameni nu își dau seama când aleg să creadă  afirmațiile care le citesc pe un site web. Nu cred că ar trebui sau ați avea încredere în mine 100%. La urma urmei, unde este cercetarea mea științifică? Nu sunt și eu o voce fără trup cu un site web? Iar eu nu sunt decât un blogger independent, căruia din întâmplare îi place să miroase lucruri.

Nu am nici acreditări științifice. Ceea ce vreau să vă rămână din acest mesaj incoerent este cererea mea pentru tine de a studia sursele de unde vă provin informațiile înainte de a crede pur și simplu. Nu te implor să mă crezi sau să te încrezi în cuvintele mele.

Eu vă implor să cercetați în profunzime un subiect din surse credibile înainte de a decide cu privire la o poziție și acest lucru este valabil pentru tot ce citești, nu doar pentru parfumri.

În cazul în care site-ul pe care vă aflați nu oferă un fundament științific sau medical solid revendicărilor sale, care să susțină în totalitate ceea ce încearcă să spună, chiar vrei să ai încredere că îți spune întreaga poveste? „Avocații care pledează spre siguranță„, au și ei un interes. Vă rugăm să păstrați asta în minte 🙂

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu