Cum verific ingredientele unui parfum?

Nu poţi. Întotdeauna mi se pare puțin deplasat atunci când niște indivizi bine intenționați, cu preocupări  legate de ingrediente sugerează consumatorilor că acestea ar trebui să „verifice ingredientele” unui parfum. Mă face să mă întreb dacă acești oameni bine intenționați au încercat să facă același lucru înainte de a le sugera asta altora. Pur și simplu nu se pot verifica toate ingredientele unui parfum cu prezentele norme, deoarece formulările unui parfum sunt păzite cu grijă de producători.

Lista de ingrediente de pe spatele unei cutii de parfum listează baza în care parfumul a fost diluat și nu din ceea ce este compus parfumul. Uleiurile parfumate și componentele sunt ținute secrete pentru a preveni copierea rețetei de parfum. Lista de note care vine cu cele mai multe parfumuri, nu este, de asemenea, o listă definitivă a ingredientelor.

Notele, nu sunt ingredientele de fapt?

Uneori notele nu înseamnă absolut nimic,  adeseori sunt mai multe componente într-un parfum decât lista de note ar indica, iar câteodata lista de note nici macar nu este prezenta cu parfumul.

Listele de note sunt folosite pentru a oferi consumatorului o idee despre ceea ce ar trebui să cuprindă parfumul. Ele nu sunt liste de ingrediente. De asemenea, vei fi foarte norocos dacă vei contacta un producător de parfumuri pentru  a-i solicita o listă completă de ingrediente și chiar vei primi una.

ingredientele unui parfum

Totusi, cum aflam din ce este compus un parfum?

Singura cale pentru o  persoana obișnuită de a afla exact ceea ce conține un parfum este de a efectua o analiză gaz cromatografiacă – o analiză extrem de scumpă, complicată, exclusivă și cu mult mai multe bătăi de cap decât majoritatea oamenilor și-ar dori.

Profit de ocazie si va recomand din nou sa cititi articolul despre parfumurile contrafacute si care sunt pericolele la care va supuneti.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu