Note de parfum – cum alegi cele mai bune parfumuri in functie de ingrediente

Note de parfum – elemente care se reunesc pentru a compune formula parfumului. O simfonie este formată din note muzicale interesante.

În mod similar, parfumurile sunt o combinație de note diferite. Aceste note se amestecă și creează mirosuri plăcute. Notele de parfum sunt amestecate cu grijă. Asta înseamnă că fiecare parfum are un miros caracteristic.

Note de parfum – clasificare

Notele de parfum sunt grupate în:

  • Note de vârf
  • Note de mijloc
  • Note de bază

Notele de vârf sunt cele mai ușoare din parfum. Aceste note se evaporă rapid. Când pulverizezi un parfum, notele de vârf reprezintă primul miros pe care îl simți. Notele de vârf sunt proaspete și extrem de ușoare. Notele de vârf pot atrage oamenii.

Citeste despre parfumurile orientale si vezi de ce sunt atat de apreciate si pot sa persiste atat de mult pe piele.

Notele de mijloc sunt formulate cu atenție pentru a se amesteca cu notele de vârf. În momentul în care notele de vârf se evaporă, notele de mijloc intră în joc. Acestea pot pot schimba percepția generală a parfumului. De cele mai multe ori, notele de mijloc se simt lemnoase și dulci.

Parfumurile florale aromate precum cele de trandafiri și lavandă sunt bogate în note de mijloc. Scopul final al notelor de mijloc este de a face parfumul mai intens și mai puternic.

Notele de bază ale parfumului sunt foarte importante. Aceste note sunt responsabile pentru gradul de persistență al parfumurilor. În momentul în care un parfum se usucă, poți simți notele de bază. Parfumierii amestecă cu atenție notele de bază și cele de mijloc.

De cele mai multe ori, notele de bază formează mirosul de paciuli și vanilie. Atunci când sunt combinate cu note de inimă (în special trandafir) aceste note de bază formează mirosuri grozave.

Data viitoare când cumperi un parfum, citește-i eticheta și verifică notele sale. Lista notelor de parfum este extrem de importantă. De cele mai multe ori, citind aceasă listă îți poți da seamă dacă parfumul respectiv este sau nu potrivit pentru tine, chiar înainte de a-l încerca.

Există note care durează mai multe decât altele, cum ar fi ylang ylang, care durează mai mult decât bergamota. Bergamota persistă totuși mai mult decât lămâia și grapefruitul. Cu toate aceste, nu trebuie să te concentrezi doar pe una sau două note, ci pe armonia parfumului.

Un parfum se joacă cu starea ta de spirit și ar trebui să te facă fericit și sexy. De asemenea, ar trebui să-ți trezească o mulțime de emoții. Când porți un parfum, trebuie să te simți bine, să te relaxezi și să fii încrezător în forțele proprii.

Un parfum bun te poate face să atragi privirile celorlalți, iar acest lucru sigur îți dă o stare de bine. Majoritatea oamenilor iubesc să fie în centrul atenției, iar cu un parfum bun, chiar pot obține admirația celorlalți.

Gradul de persistență al unui parfum este mai mult legat de concentrația parfumului decât de oricare dintre florile sau fructele folosite. Depinde foarte mult de nivelurile procentuale ale fiecărei note și de cantitatea de apă prezentă în compoziție.

Există o mulțime de parfumuri interesante cu note bine echilibrate, deci ai de unde alege.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu