Guerlain Mitsouko – Apă de Toaletă

Nu am atâta încredere de sine încât să încep acest blog cu o recenzie a unui Guerlain clasic, deoarece simt că nu sunt destul de pricepută în ceea ce privește luxurile oflactive.

Am vrut să încep cu un parfum oarecum bine stabilit. Cu alte cuvinte, un clasic, despre care multe persoane au spus ceea ce a fost de spus, iar eu doar acopăr un subiect deja supraîncărcat.

Mitsouko este fata de debut a lui Guerlain 1919. Formulat de către Jacques Guerlain, cu o audiență ce o descrie că fiind profundă, senzuală, sofisticată și misterioasă.

Câteva lucruri despre Guerlain Mitsouko:

Parfumul este atât de bine amestecat, încât îmi este greu să identific note specifice. Acesta nu este un lucru rău, deoarece înseamnă că Guerlain Mitsouko are acea calitate unică. Miroase a ceva ce n-am mai mirosit niciodată. Imediat, o asociez cuvintelor “clasic” și “lume veche”.

Aici gasesti

“Lume veche” îmi este un termen drag, desigur. Este aromată, lemnoasă, puțin florală și de fructe, fiind toate aceste lucruri la un loc. Mi se pare greșit să descriu notele separat.

Guerlain Mitsouko apa de Parfum Femei

Aplicat: Aplicarea inițială a lui Guerlain Mitsouko constă într-o explozie de florale complexe și note ușoare de lemn. În câteva secunde, ca și cum și-ar fi dat jos haina sa de flori, pe măsură ce a ajuns din aer pe piele, Mistouko începe să devină mai profundă.

Lemnul și mirodeniile ies la suprafață și creează această mireasmă ce mă duce cu gândul la întuneric, la un caracter năvalnic și la umbre intrând și ieșind dintr-o pădure fără soare.

Pe măsură ce lemnul se usucă, mușchiul iese la suprafață un pic mai mult, îmbinându-se cu mirodeniile, până ajung să formeze un tot unitar.

Citeste

Este ușor să uit că acest parfum este compus din note diferite, iar accentul de fructe mult iubit este elementul care îmblânzește, mai mult decât să domine. Este greu să separ notele, Guerlain Mitsouko rămânând un întreg.

Extra: Se spune că Mitsouko al lui Guerlain este un omagiu adus multor lucruri: numele, opera de literatură, femeia însăși. Majoritatea persoanelor par să creadă că Guerlain s-a inspirat din La Bataille de Claude Farrčre, atunci când a creat acest parfum.

Deși opera de literatură este greu de găsit, cel puțin pentru un vorbitor de limbă Engleză, fără cunoștințe de limba Franceză, Mitsouko încă dăinuiește pentru cei ce continuă să o iubească.

Designul Guerlain Mitsouko:

Presupun că sticla Guerlain Mitsouko ar trebui să fie o imagine a parfumului și a măiestriei timpului. Arată și se simte ca o piesă de artă istorică.

Guerlain Mitsouko apa de Parfum Pentru Femei

Este un produs care, pentru mine, reflectă orientalismul parfumului și, cu toate că arta și designul au evoluat în forme abstracte, în linii clare și ascuțite, cu noduri bulboase de culori aprinse, pe fond alb, modelul sticlei Guerlain Mitsouko este un ecou al unei ere trecute, dar neuitate.

Singurul lucru care îmi displace este capacul de plastic, care pare a fi standard pentru cele mai recente Guerlain. Mi-ar fi plăcut să investească în niște dopuri mai frumoase, dar nu poți avea totul.

Compoziția Guerlain Mitsouko:

Familia de parfumuri: Orientale Chypre

  • Note bază: ambră, condimente, scorțișoară, vetiver, mușchi
  • Note inimă: liliac, iasomie, piersică, trandafir, Ylang-Ylang
  • Note vârf: trandafir, citrice, bergamotă, iasomie

Care este prețul parfumului Guerlain Mitsouko și de unde îl putem cumpăra:

Prețul unui parfum Guerlain Mitsouko poate porni de la 200 Lei în funcție de cantitatea produsului, magazinul ce îl comercializează și ofertele curente. Pe lânga Apa de Toaletă Guerlain Mitsouko este disponibilă și varianta acesteia refill. Mai multe detalii despre preț și promoții puteți vedea aici:

Info: Cred un iubitor de parfumuri moderne și admit că sunt un modernist stricat, bun de nimic, iubitor de florale de fructe, căruia i-ar fi dificil să îi placă Guerlain Mitsouko. Dar plăcutul și respectul sunt două lucruri diferite pentru mine.

Am o sticlă de Guerlain Mitsouko, una mică, pentru simplul fapt că este o piesă istorică. Odată la câtva timp, o aduc și încerc să analizez natura ei complexă, în timp ce îmi alin sentimentul de vina că nu pot să mă obișnuiesc cu Shalimar (sunt în drum spre a ajunge acolo).

O găsesc prea profundă pentru purtarea normală, doarece persoanele din jurul meu nu au o reacție prea bună când vine vorba de acest parfum.

Dar nu este vina lor, și nu este nici vina Mitsouko. Guerlain Mitsouko trebuie apreciată ca fiind una dintre aceste clasice, care trebuie încercate cel puțin dată, deoarece recenziile nu îi dau dreptate. Cât despre purtarea ei? Depinde de preferință.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu