Ce inseamna „parfum de bunică”?

Nu știu exact de unde a pornit treaba cu parfumul de bunica, dar uitați un rezumat. Săracul Chanel No. 5 este acuzat deseori că miroase a “parfum de bunică”, dar cred că majoritatea persoanelor care spun acest lucru sunt și acelea care nu s-au străduit niciodată să miroasă Chanel No. 5 cu adevărat, și repetă doar neînțelegerile publicului.

Despre parfumul de bunica

Parfumul de bunică este orice vrei tu să fie. Unele persoane denumesc orice parfum, aplicat prea mult, “parfum de bunică”. Alte persoane numesc orice parfum “parfum de bunică”.

Multă lume crede că parfumurile de bunică sunt cele florale, de lavandă, cu uleiuri de neroli, iasomie, miros pudrat, mirosuri amare, mirosuri pământoase, mirosuri dulci, chiparos, uneori și parfumurile cu tămâie, sunt încadrate în această clasificare.

De fapt, am economisi timp dacă spunem că parfumurile care miros a bomboane, biscuiți, tort sau brownie de ciocolată, fructe dulci, infuzii masive de citrice și munți de înghețată de vanilie, sunt imune clasificării “de bunică”. Multe dintre clasicele vintage de mai devreme, lansate înainte de anii ‘80, suferă de această etichetă derogatoare.

parfumdebunica

Parearea mea personala

Dacă mă întrebați pe mine, etichetarea “parfum de bunică” ar trebui scoasă din uz, deoarece este o clasificare ignorantă, data de un anumit grup de persoane la fel de ignorante, unei selecții variate de parfumuri și istoriei parfumurilor.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Un comentariu la „Ce inseamna „parfum de bunică”?”

Lasă un comentariu