Parfumuri Ce Conțin TONKA – Persistă?

Boabele de tonka sunt folosite ca note de bază și note de mijloc în parfumuri. Acestea sunt semințele unu copac amazonian și au un miros dulce-picant care amintește de vanilie și migdale.

Deși boabele tonka sunt folosite adesea de bucătarii francezi, acestea sunt interzise în SUA deoarece conțin niveluri ridicate de cumarină, o substanță chimică ce poate fi toxică în cantități mari.

De unde provin boabele de tonka?

Boabele de tonka provin dintr-un arbore ce crește în pădurile tropicale din America Centrală și de Sud. Capabil să crescă până la vârsta de 1000 de ani, arborele cu boabe tonka are flori de culoare roz, care produc un fruct cu un bob de tonka de 2.5 cm.

Pe măsură ce fructele cad din copaci, boabele sunt recoltate, puse în alcool timp de 24 de ore și apoi lăsate să se usuce.

Cum miros boabele de tonka?

Deși mirosul de boabe de tonka seamănă ușor cu vanilia, nu prea amintește de mâncare, deși este încă un ingredient râvnit și folosit în rețete de sute de ani. În schimb, boabele de tonka conferă un ton mai neutru, precum aroma de nucșoară.

În comparație cu vanilia, boabele de tonka oferă o nunață mai subtilă de nucșoară și migdale prăjite.

Citeste

În general, aceste boabe au un parfum profund, bogat și cald, motiv pentru care sunt folosite frecent ca note de bază în parfumuri. Boabele de tonka se împerechează minunat cu mirosuri pe bază de fructe și citrice, dar și cu mirosuri de fum și mosc.

Good Girl Real vs Fake

Cele mai bune parfumuri cu boabe de tonka

Am testat mai multe parfumuri cu boabe de tonka și am ajuns la concluzia că acestea sunt cele mai bune:

Man In Black Bvlgari

Acest parfum se deschide cu aromă de rom, tutun și condimente. Pe măsură ce parfumul se usucă, acesta dezvăluie aroma stânjenelului și tuberozei. După ce dispar aceste mirosuri se pot simți boabele de tonka și lemnul de guaiac.

Această compoziție este inspirată din mitologie. Orice bărbat care vrea să ocupe un loc în societate ar trebui să folosească Man In Black Bvlgari.

Atelier Cologne Orange Sanguine

Dintre toate parfumurile pe care le-am încercat, acesta este preferatul meu, deoarece miroase intens a portocale, iar eu iubesc aceste citrice. De fiecare dată când folosesc acest parfum, gândul meu zboară pe o plajă însorită.

Notele de bază ale parfumului includ boabe de tonka, ambra și lemn de sanal. Aromele ingredientelor se combină perfect. Acest parfum plăcut este potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați și poate fi folosit la orice ocazie.

Amouage Interlude Woman

Acest parfum creat de Karine Vincon Spehner a fost lansat în 2012, este potrivit pentru toamnă și primăvară. Notele de bază ale parfumului includ boabe de tonka, licheni, rășină benzoică, pielărie, ambra, mosc, lemn de santal și lemn de agar.

Din punctul meu de vedere, Amouage Interlude Woman este unul dintre cele mai bune parfumuri Amouage. În plus, persistă foarte mult, deci îl poți foloi dimineața când pleci la serviciu, pentru a mirosi frumos întreaga zi. Parfumul persistă chiar și 12 ore.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu