Parfumuri Fresh – Când Le Purtăm?

Parfumul este cel mai sacru și ezoteric produs de înfrumusețare din istorie. Originar din Egiptul Antic, parfumul a fost folosit la ceremonii religioase și ritualuri sacre, dar și la mascarea mirosurilor corpului.

Astăzi, avem odorizante de mașină agățate de oglinda retrovizoare, produse de machiaj cu parfum de piersică, dezinfectant pentru mâini parfumat etc.

Universul parfumurilor este împărțit în „familii”, dar ce înseamnă această terminologie pentru o persoană care caută un nou parfum pe care să-l folosească? Suntem aici pentru a te ajuta să afli care sunt principalele familii de parfumuri.

Industria parfumurilor folosește un sistem de clasificare pentru a plasa parfumurile individuale în grupuri olfactive, pe baza caracteristicilor lor dominante.

Parfumurile sunt grupate în următoarele familii: aromatice, fresh, lemnoase, fougere, chypre, piele, florale și orientale.

Trebuie să folosesc doar parfumuri dintr-o singură familie?

Nu neapărat – dar totul depinde de gustul personal, de perioada anului, de starea de spirit. În realitate, foarte puțini dintre noi avem o colecție de parfumuri ce fac parte din familii diferite. De multe ori, fără să ne dăm seama, avem tendința de a alege parfumuri din aceeași familie.

Ce este parfumul fresh?

Majoritatea parfumurilor se încadrează în această familie. Acestea prezintă note de lămâie, bergamotă, portocală, grapefruit, mandarină.

Parfumurile fresh au un miros curat și sunt disponibile, de obicei, în variante de apă de toaletă și de colonie. Ideale pentru vară, unele evocă o briză marină, în timp ce altele miros a soare îmbuteliat. Mulți oameni consideră că parfumurile fresh le îmbunătățesc starea de spirit.

Parfumuri Fresh de Barbati

Cele mai bune parfumuri fresh

Având în vedere toate aceste lucruri, să aruncăm o privire asupra celor mai bune parfumuri fresh.

Luna Rossa Ocean Prada

 • Familia – Fresh
 • Note de vârfbergamota
 • Note de mijloc – iris
 • Note de bază – caramel, vetiver

Acest parfum fresh, senzual, pentru bărbați are un miros plăcut de citrice . Parfumul se deschide cu note de bergamotă, iar pe măsură ce se usucă începe să se simtă mirosul de iris. Luna Rossa Ocean Prada este parfumul destinat bărbaților aventuriei și carismatici care vor să întoarcă toate privirile și să primească o mulțime de complimente.

Paco Rabanne Invictus Legend

 • Familie – fresh
 • Note de vârf – grapefruit, sare de mare, tonuri marine
 • Note de mijloc – geranium, frunze de dafin, condimente
 • Note de bază – chihlimbar, lemn de guaiac

Acest parfum persistă mult pe piele, deci nu ar trebui să lipsească din colecția ta de pafumuri. Este potrivit, mai ales pentru zilele călduroase de vară și poate fi purtat atât la birou, cât și în club. Parfumul oriental fresh îi poate face pe bărbați să lupte pentru ceea ce-și doresc.

Dacă vrei să-ți cumperi un nou parfum, pe care să-l poți folosi în fiecare zi, ar fi bine să alegi Paco Rabanne Invictus Legend.

Armani My Way

 • Familie – fresh
 • Note de vârf – bergamotă, floare de portocal
 • Note de mijloc – iasomie, tuberoză
 • Note de bază – cedru, mosc alb, vanilie

Armani My Way este potrivit pentru femeile care își doresc un parfum fresh. Mirosul de bergamotă se simte pe piele chiar și după 30 de minute de la pulverizare. Însă, pe măsură ce timpul trece și parfumul se usucă, mirosul de tuberoză devine foarte intens.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu