Galbanum – Cum Miroase? Parfumuri Ce Conțin Galbanum

Galbanum este un ingredient folosit adesea în parfumuri. Această rășină aromată, amară, este extrasă din anumite specii de plante asiatice, în principal din Ferula galbaniflua.

Rășina este utilizată pe scară largă în parfumeria modernă ca agent de fixare (un ingredient utilizat pentru stabilizarea altor componente ale parfumului). De asemenea, rășina este distilată cu abur pentru a produce un ulei de galban, utilizat în unele parfumuri (de obicei amestecuri orientale sau chypre) pentru a conferi un parfum proaspăt, natural.

Plantele care produc galbanum sunt originare din Mesopotamia, dar se găsesc și în India, China, Israel și Egipt. Astăzi, Iranul și Tucia sunt principalele surse de galbanum.

Istoria galbanumului

Galbanumul a fost folosit ca ingredient medicinal și aroma-terapeutic din cele mai vechi timpuri. Referințe la galbanum pot fi găsite în Vechiul Testment, în scrierile lui Hipocrate și în „Istoria Naturală” a lui Plinius. Plinius scria că această pannta poate fi utilizată ca antidot la veninul de șarpe.

Galbanum a fost utilizat, în principal, ca agent antiinflamator, expectorant și antiseptic și ca tratament antispasmodic pentru femei în timpul nașterii.

Vechii egipteni importau cantități mari de galban din Persia pentru a le folosi la ceremoniile religioase, la îmbălsămare, dar și la tratarea anumitor probleme de sănătate.

Cum miroase galbanumul?

Galbanumul are un parfum verde intens, cu elemente lemnoase și balsamice. Acest ingredient de parfum este apreciat pentru capacitatea sa de a conferi un miros verde bogat, picant. Parfumierii folosesc galbanum atât ca notă de vârf puternică în parfumurile „verzi”, cât și ca notă de bază în combinație cu mosc și/sau elemente chypre, cum ar fi mușchiul de stejar și pinul.

Pafum Chanel no 19Galbanum are rolul de a asigura prospețimea unui parfum și de a da o nuanță de verde parfumurilor florale. Doar parfumierii cu experiență ar trebui să folosească galbanumul, deoarece dozajul trebuie să fie foarte precis pentru ca parfumul să aibă un miros plăcut.

Parfumul cu galbanum pe care trebuie să le încerci

Am încercat mai multe parfumuri cu galbanum și am ajuns la concluzia că acestea sunt cele mai bune.

Creed Royal Oud

Creed Royal Oud este un parfum unisex ce se deschide cu o explozie de mirodenii. Face parte din familia de parfumuri orientale și are un preț destul de ridicat. Galbanum este una dintre notele de inimă ale parfumului, alături de cedru și angelica.

Prada Infusion d’Homme

Apa de toaletă Prada Infusion d’Homme este un parfum superb cu un miros plăcut, curat. Notele de mijloc ale acestui parfum pentru bărbați sunt irisul, cedrul, galbanumul și vetiverul. Dacă nu l-ai încercat, acum este momentul!

Prada Infusion D’Iris

Prada Infusion D’Iris este un parfum pentru femei, plăcut, cu accente florale. Iris, galbanum și lute formează notele de vârf ale acestui parfum fresh floral, potrivit pentru zilele călduroase de vară. Parfumul vine într-o sticlă dreptunghiulară, elegantă, minimalistă, iar capacul este creat din plastic și metal.

Chanel Platinum Egoiste

Chanel Platinum Egoiste este un parfum persistent, cu un miros plăcut, ce poate fi purtat la orice ocazie. Și în acest parfum, galbanum este notă de mijloc, alături de salvie și geranium.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu