Vetiver – cum miroase? Parfumuri cu vetiver

Vetiver este o iarbă perenă din familia plantelor Poaceae, care mai include, printre altele, și lemongrass. Are un sistem radicular mare din care derivă uleiul esențial al plantei, utilizat pe scară largă în parfumerie.

Vetiver mai este cunoscut și sub numele de Chrysopogon zizanioides și este unul dintre cele mai populare note din parfumurile masculine. În funcție de modul în care este utilizat, poate conferi unui parfum o aromă pământească, lemnoasă sau proaspătă.

Unde se găsește vetiverul?

Vetiverul este originar din India de Sud, Sri Lanka și Indonezia, dar astăzi este cultivat pe scară largă în diferite țări din întreaga lume, inclusiv Reunion, Haiti, Filipine, Japonia, Africa de Vest și Polinezia.

Citeste

Iarba poate atinge o înălțime de până la 1.5 metri. Frunzele sale sunt subțiri, lungi și flexibile. Când planta ajunge la 18-24 de luni, rădăcinile sale sunt recoltate și folosite pentru crearea uleiului esențial de vetiver. Acest ulei este adăugat apoi în săpunuri, creme și parfumuri.

De asemenea, vetiverul are proprietăți antiinflamatorii și antibiotice, de aceea este folosit și la calmarea inflamațiilor pielii.

Deoarece nu există o versiune sintetică a vetiverului, rădăcinile acestei ierburi perene sunt apreciate pentru uleiul lor. Este un ulei complex cu peste 100 de componente cunoscute. Industria de înfrumusețare folosește aproximativ 25 de tone de rădăcină de vetiver pe an. Restul plantei este folosită ca fibră sau furaj pentru animale.

Guerlain VetiverÎn India, uleiul esențial de vetiver era un ingredient al parfumurilor străvechi și era denumit „uleiul liniștii”. Era, de asemenea, un ingredient comun în pudrele de tămâie din India și Sri Lanka. A fost mult timp apreciat pentru proprietățile sale de fixare și este încă folosit frecvent pentru stabilizarea altor ingrediente de parfum mai volatile sau delicate.

Astăzi, vetiverul este un ingredient extrem de important din parfumurile pentru bărbați.

Cum miroase?

Mirosul său seamănă cu cel al altor ierburi parfumate, cum ar fi lemongrass. Este un parfum complex, lemnos, care a fost apreciat pentru aroma sa încă din cele mai vechi timpuri. Mirosul său este adesea comparat cu mirosul ierbii netăiate dintr-o zi călduroasă de vară.

Cele mai bune parfumuri cu vetiver pentru bărbați

Parfumurile cu vetiver sunt un element esențial în colecțiile de parfumuri pentru bărbați. Iată care sunt cele mai bune parfumuri cu vetiver:

Guerlain Vetiver

O apă de toaletă la un preț accesibil, Guerlain Vetiver are un miros masculin fiind . Acest parfum lemnos conține vetiver și este foarte apreciat de bărbații din întreaga lume. Guerlain Vetiver mai conține și cedru, tutun, nucșoară, neroli, mandarină, lămâie, bergamotă, boabe tonka, piper și capsicum.

Atelier Cologne Pomelo Paradis este un parfum unisex creat din ingrediente de cea mai bună calitate. Vetiverul, este unul dintre notele de bază ale parfumului, alături de chihlimbar și iris. Nu doar bărbații, ci și femeile iubesc acest parfum cu vetiver.

Man Wood Essence Bvlgari, lansat în 2018 este un parfum lemnos aromatic. Alberto Morillas cel care a creat compoziția parfumului a folosit chiparos și vetiver ca note de mijloc. Acest parfum care te duce cu gândul la verile tropicale este potrivit pentru bărbații sofisticați. Parfumul persistă pe piele timp de aproximativ 7-8 ore.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu