Parfumuri cu Note de Piele – Care Sunt?

Este destul de dificil să creezi un parfum cu note de piele, pentru că pielea nu se amestecă cu alte ingrediente. Acesta este motivul pentru care cele mai bune parfumuri cu note de piele sunt foarte scumpe.

În general, parfumurile din piele au o notă mai dulce sau mai uscată. Notele de piele pot fi mai greu de identificat decât notele prezente în parfumuri florale, fresh, fougeres și chypre.

Parfumurile din familia fougeres conțin, de obicei, bergamotă, lavandă și cumarină, iar cele din familia chypre au note de mijloc florale, iar la bază au mușchi de stejar sau cistus ladaniferus.

Ce sunt notele de piele?

Notele de piele evocă un parfum real sau imaginar al pielii, adăugând un strop de fantezie sexuală. Notele de piele din parfumuri variază foarte mult de la piele moale creată adesea cu note de șofran până la piele ce amintește de cizmele militarilor ruși creată adesea din gudron de mesteacăn.

Parfumurile cu note de piele pot avea și un miros de fum, amintind de focul din tabăra militară din secolul al XVIII-lea.

Pentru o persoană, pielea poate reprezenta cureaua uzată, mirosul de șa de la o școală de călărie, în timp ce pentru alta poate reprezenta mirosul cărților legate cu piele într-o bibliotecă veche.

Citeste

Există, de asemenea, parfumuri din piele de animale, care folosesc mosc, civet sau hyraceum. Acesta este motivul pentru care iubesc parfumurile cu note de piele. Istoria lor este fascinantă. În plus, de fiecare dată când miros un parfum cu note de piele mă întorc în timp.

Dior Fahrenheit Parfum

Note cheie în parfumurile din piele

  • Note de pădure și fum – labdanum, cistus, gudron de mesteacăn, styrax, cassie, ceai negru, lemn de cedru, lemn de santal, lemn de guaiac, nagarmotha, vetiver, oud, clearwood.
  • Note de chihlimbar – vanilie, benzoin, patchouli, styrax, labdanum.
  • Note animalice – civet, castoreum, hyraceum, iasomie, floare de portocal, mosc, indol.
  • Note dulci – vanilie, boabe tonka, cumarină, benzoin, styrax.
  • Note florale – iasomie, trandafir, ylang-ylang, tuberoză, floare de portocal, mimoză, casie, ostmanthus.

Aceste note de bază vor fi combinate cu node de vârf de citrice și plante cum ar fi coajă de lămâie, bergamotă și salvie.

Parfumuri cu note de piele pe care trebuie să le încerci

Atelier Cologne Gold Leather

Atelier Cologne Gold Leather este unul dintre cele mai rafinate parfumuri pe bază de piele, din toate timpurile. Persistă foarte mult pe piele, deoarece are o concentrație de 18% ulei de parfum. Este un parfum ideal pentru zilele reci de iarnă, dar poate fi purtat la fel de bine și în nopțile răcoroase de primăvară.

Amourage Imitation Man

Acest parfum pentru bărbați, lansat în 2018 are note de piele și, după părerea mea, este un parfum reușit. Se deschide cu note de nucșoară și lămâie, dar pe măsură ce se usucă se pot simți notele de violete și iris. Mai târziu, se simt și notele de piele, vetiver și patchouli.

Amouage Imitation Man este un parfum pentru bărbați, dar poate fi folosit și de femei.

Guerlain Habit Rouge

Guerlain Habit Rouge este un parfum oriental cu note de piele. Deși este considerat un parfum bărbătesc, acesta pare a fi mai mult unisex. Notele de bază ale acestui parfum includ ambra, benzoin, mușchi, piele, vanilie și Galeopsis landanum.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu