Neroli – Cum Miroase? Parfumuri cu Neroli

Neroli este un ulei extras prin distilare cu abur din florile parfumate ale portocalului amar. Este unul dintre cele mai utilizate uleiuri florale în parfumerie, produse de înfrumusețare și aromaterapie.

Este adesea folosit în parfumuri ca notă de vârf sau de mijloc și este destul de volatil, așa că nu va rămâne pe piele foarte mult timp. Prin urmare, trebuie asociat cu ingrediente mai puternice și mai durabile.

Unde se găsește?

Portocalul amar este originar din Italia, dar este cultivat pe scară largă în Franța. Acest copac rămâne veșnic verde și poate atinge o înălțime de 10 metri.

Vezi aici toate parfumurile cu neroli de pe Notino

Frunzele sale sunt groase și lucioase, iar florile sunt mici și albe. Florile albe ale copacului sunt culese manual, primăvara. Este nevoie de aproximativ o tonă de flori albe pentru a se produce un litru de ulei.

Cum miroase neroli?

Neroli are un parfum floral, ușor dulce, cu un element de citrice. Este utilizată frecvent ca notă de top în parfumurile moderne. Parfumierii apreciază foarte mult uleiul de neroli pentru capacitatea sa de a se amesteca bine cu diverse uleiuri citrice.

Uleiul de neroli extras din flori de portocal amar a fost folosit pentru prima dată de Marie Orsini, prințesa din Nerola, Italia, în secolul al XVII-lea pentru a-și parfuma mănușile și apa de baie. Nota a devenit atât de populară în zonă, încât alții au început să o numească neroli, după locul în care a fost utilizată pentru prima dată.

Jo Malone NeroliCa notă de vârf, neroli este incredibil de versatil și, atunci când este combinat corect, creează o experiență olfactivă deosebită.

Deoarece se asociază perfect cu citricele, neroli este adesea folosit în parfumurile proaspete. Parfumurile pe bază de neroli sunt perfecte pentru bărbații care apreciază mirosurile curate. Parfumul cu neroli, este parfumul perfect pentru vară, datorită prospețimii sale.

Atunci când neroli este asociat cu citrice poate oferi acel miros proaspăt pe care ți-ai dori să-l poți simți toată ziua.

De unde poate fi cumpărat?

Majoritatea magazinelor cu produse naturiste au o secțiune cu uleiuri esențiale. Poți adaugă câteva picături de ulei esențial de neroli în exfoliantul de corp, uleiul de masaj sau crema hidratantă.

Uleiul esențial de Neroli este frecvent utilizat în aromaterapie. Se crede că are efecte antidepresive, sedative, antibacteriene și antispasmodice. Uleiul de neroli este, de asemenea, considerat a fi unul dintre ingredientele rețetei secrete a băuturii răcoritoare Coca-Cola.

Parfumuri cu Neroli pe care trebuie să le încerci

Bvlgari Wood Neroli

Man Wood Neroli Bvlgari este un pafum lemnos aromatic care conține, printre altele, neroli și bergamotă. Chiar de la prima pulverizare, acest parfum te învăluie într-un nor de prospețime. Este un parfum fresh, de vară, ideal pentru zilele călduroase.

Prada Infusion d’Homme

Acest parfum masculin este foarte curat și proaspăt. Când îl pulverizezi pe piele, simți un miros plăcut și curat și ai impresia că abia ai ieșit din duș. Dacă îți plac parfumurile cu miros proaspăt, îți recomand să-l adaugi și pe acesta la colecția ta.

Guerlain L’Heure Bleue

Uleiul de neroli se simte foarte bine în acest parfum. Guerlain L’Heure Bleue creat în 1912 este un parfum iubit de femei. Vezi cat costa acum parfumul si care sunt parerile femeilor ce au folosit pana acum acest parfum. Vezi cat persista pe piele dar si pe haine.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu