Mosc – Ingredient în Parfumuri – Cum Miroase?

Moscul este incredibil de versatil în mâinile unui parfumier: înmoaie, echilibrează, fixează. Moscul natural este produs de secreția glandelor sexuale a unei anumite specii de cerb, cerbul moscat tibetan, care este pe cale de dispariție – deși din 1979 această creatură este protejată de lege.

Numărul cerbilor a scăzut în mod surprinzător, deoarece a fost nevoie de 140 de cerbi moscat pentru a se produce un kilogram de mosc.

Exploratorii greci au adus moscul din India, încă din secolul al VI-lea. Mai târziu, parfumierii arabi și bizantini (inclusiv faimosul Al-Kindi) au început să folosească moscul pentru proprietățile lui afrodisiace.

Un cunoscut chimist german surprinde în mod uimito complexitatea moscului. Cu cât se studiază mai mult caracterisul său (cel al tincturii naturale de mosc), cu atât devine mai contrastant, mai vibrat și mai oscilant: respingător-atractiv, pământos-pudrat.

Cel mai bun parfum cu mosc pentru femei

Se spune că dacă pui câteva picături de ulei natural de mosc într-o batistă, poți să-l miroși încă 40 de ani. Astăzi, moscul pe care îl folosesc parfumierii, nu mai este natural, ci sintetic. Moscul sintetic poate fi găsit în parfumuri precum Man Wood Neroli Bvlgari și Armani My Way.

Acesta din urmă, este un parfum pentru femei, potrivit pentru primăvară și toamnă, ce persistă timp de 5-6 ore. Moscul este amestecat cu bergamota, floare de portocal, tuberoză, iaromie, vanilie și cedru pentru a se obține un parfum cu o ușoară nuanță fructată, capabil să îmbunătățească starea de spirit.

Industria parfumurilor a încercat să creeze alternative la acest ingredient de bază și astfel au apărut note de galaxolide, andoxal, nirvanolide, celestolide, velvione și helvetolide.

Și alte ingrediente, cum ar fi extractul din semințe de ambretta, galbanum și rădăcină de angelică, pot oferi, de asemenea, o aromă de mosc unui parfum.

Parfumuri cu mosc pe care trebuie să le încerci

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning

Crezi că există un parfum care miroase mai bine decât Lazy Sunday Morning? Eu încă nu am găsit unul mai bun decât acesta. Simte mirosul plăcut al acestui parfum cu note puternice și liniștitoare de crin, iris și mosc alb. Poti sa gasesti parfumul aici – vezi cat costa si care sunt parerile clientilor

Maison MargielaByredo Mojave Ghost 

Dacă te-ai săturat de agitația din oraș și vrei să te simți dintr-o dată ca în deșert, folosește acest parfum lemnos. Byredo Mojave Ghost combină moscul, chihlimbarul, lemnul de cedru, lemnul de santal, magnolia și arborele jamaican pentru a crea un parfum calmant și liniștitor.

Clean Reserve Acqua Neroli

Fanii mirosurile simple vor adora acest amestec de mosc și neroli, chihlimbar și mandarină. Brandul se concentrează pe crearea parfumurilor ecologice, deci aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care vor să aleagă produse sustenabile.

Ariana Glande Cloud

Parfumurile celebrităților au o reputație destul de proastă, dar nu te speria. Cloud de la Ariana Glande este un parfum destul de plăcut, care amestecă florile precum lavanda și iasomia cu cașmirul și moscul, vanilia dulce, orhideea și pralinele.

The Body Shop White Mosk

Multe dintre parfumurile enumerate mai sus sunt scumpe, dar iubitorii de parfumuri care nu vor să cheltuiască prea mulți bani, pot alege The Body Shop White Musk. Este un amestec clar de mosc, vanilie și floir și are un preț destul de mic.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu