Guerlain Shalimar Parfum Initial – Apă de Parfum

Având în vedere că am omis numeroși succesori ai Shalimar, m-am decis să mă duc și să îl miros pe acesta. Cel puțin pot să adaug încă un succesor Shalimar listei mele.

Nu eram întru-totul sigură ce trebuia să îi facă mult iubitului Shalimar, dar cu siguranță Guerlain Shalimar Parfum Initial nu a fost ceea ce am crezut.

Despre Guerlain Shalimar Parfum Initial:

În sticlă: Citrice proaspete și dulci, cu o notă profundă de vanilie, care persistă pe fundal.

Vezi . Persista?

Aplicat: Citrice proaspete și clare încă din deschidere, cu trandafirul și celelalte florale rostogolindu-se și ele în scenă, câteva clipe mai târziu. Parfumului i se alătura și o notă de lemn uscat, în timp ce mirosul se încălzește cu o calitate de vanilie, care nu atinge gurmandul – și sunt fericită.

Deja este destul de diferit de originalul Shalimar, încât sunt puțin tulburată când stadiul de mijloc continuă cu o vanilie profundă, caldă, atinsă cu o idee de florale. Parfumul se maturează în această calitate caldă de tonka, atât de densă și profundă, dar nu atinge punctul gurmand, datorită note curate, proaspete, care îl împiedică să aibă un caracter alimentar.

Sunt multe elemente lipsă din acest parfum, care erau necesare pentru a creea o legătură între Guerlain Shalimar Parfum Initial și Shalimar. Pentru mine, Shalimar are acel miros de vanilie de piele.

Aici gasesti

Deși Guerlain Shalimar Parfum Initial conține vanilie, absența notei de piele face acest parfum să pară că îi lipsește ceva. Poate e doar părerea mea. Shalimar Parfum Inițial ia un clasic vechi și îi adaugă un caracter mai modern, pentru a-l face mai accesibil. Nu știu dacă îmi place acest succesor, dar este bine executat.

Extra: Guerlain Shalimar Parfum Initial a fost lansat în 2011 și compus de Thierry Wasser.

Designul Guerlain Shalimar Parfum Initial:

Încă nu am ținut o sticlă a Guerlain Shalimar Parfum Initial, dar dacă se aseamănă cât de puțin cu sticlele Shalimar noi, atunci este garantat că va fi încântător.

Iubesc remodelarea sticlelor Shalimar, pentru că aduce parfumul la un design clasic, pentru care aceasta casă este recunoscută și ușor de identificat.

Compoziția Guerlain Shalimar Parfum Initial:

Familia de parfumuri: Orientale

  • Note bază: tonka, vanilie, mosc, caramel
  • Note inimă: patchouli, iasomie, iris, vetiver, trandafir
  • Note vârf: tonuri verzi, bergamotă, mandarină

Unde găsesc Guerlain Shalimar Parfum Initial?

Parfumul poate fi găsit în magazinele online însă de ceva vreme nu l-am mai văzut în parfumerii. Prețul parfumului de 100 ml este de aproximativ 400 Lei.

  • Notino – vezi prețul aici:

Info: Cu cât mă gândesc mai mult la acest parfum, cu atât încep să fiu mai puțin convinsă. Voi crede întotdeauna că Shalimar a nimerit lucrurile acum un secol. Deși este o interpretare plăcută, nouă, abordabilă, cred că a pierdut, pe drum, puțin din istoria esențială.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu