Guerlain Chamade 1969 – Eau de Parfum

Cât timp a trecut de când am mirosit un Guerlain clasic și m-am minunat la Guerlinada aceea tipică? Cred că prea mult. Am luat o pauză de la a posta recenzii Guerlain, pentru că este clar că sunt o fană a acestei case, având în vedere numărul de recenzii Guerlain în comparație cu cele ale altor case de parfumuri. Dar facem o excepție astăzi cu Guerlain Chamade 1969, pentru că vânturile de vară se pregătesc de toamnă.

Despre Guerlain Chamade 1969:

În sticlă: Ah, glorioasele aldehide amestecate cu un buchet complex de florale, adâncite cu lemn și rășini, și acea Guerlinadă absolută.

Aplicat: După atâtea luni de pauză, miros ceva familiar, aproape nostalgic în această Guerlinadă. Este ca și cum aș consola un prieten, care mă așteaptă cu o cană de cafea, după o zi grea. Deși, în cazul lui Guerlain Chamade 1969, este un buchet de aldehide florale, care se întinde dincolo de spectrul complexității.

Cu siguranță nu poți să mirosi ceva asemănător în ziua de azi. Nici cele mai îndrăznețe case de parfumuri nu adaugă atâta profunzime în parfumurile lor. Pot să simt floralele și lemnul, cu rășini și lemn aromat, dar nu pot să identific note specifice.

Este atât de bine amestecat, încât pot să descriu deschiderea doar că fiind strălucitoare, oarecum amară, verde și sofisticată. Stadiul de mijloc constă în aldehide florale profunde, complexe și rășinoase. Uscarea Guerlain Chamade 1969 este compusă dintr-o notă de lemn cald, rășinos, cu acel accent tipic de vanilie. Pur și simplu încântător.

Extra: Clasicul Chamade, asemeni multor parfumuri renumite, a dispărut acum ceva timp. A fost reintrodus în 1999 ca Chamade Pour Homme, pe post de ediție limitată, iar, în final, a fost adăugat liniei lui Les Parisiennes. Uitându-mă la lista de note a celor două, pot să văd că lista noului Chamade a fost redusă puțin.

Încă nu am mirosit versiunea nouă a Chamade, așa că nu pot să spun dacă lista de note chiar a fost redusă, dar sunt îngrijorată pentru istoria lui și pentru complexitatea sa luxuriantă.

Designul Guerlain Chamade 1969:

Clasicul Chamade a fost îmbuteliat într-un flacon frumos, care îmi amintește de o jumătate de inimă și o jumătate de frunză.

Aduce puțin aminte de o sticlă Escada (sau, mai degrabă, sticlele Escada aduc aminte de aceasta), dar mai bine făcută, cu elemente de design mult mai frumoase și cu o formă superioară. Este o piesă încântătoare, de care nu pot să mă plâng.

Compoziția Guerlain Chamade 1969:

Familia de parfumuri: Florale Clasice

Note: Bergamotă, trandafir turcesc, aldehide, zambile, ylang-ylang, iasomie, liliac, cuișoare, muguri de coacăze, lăcrămioare, galbanum, lemn de santal, vetiver, mosc, balsam, chihlimbar, benzoină, iris, boabe de tonka.

Info: Acesta a fost un răgaz plăcut. Acest pafum mi s-a părut încântător, după aventură dezamăgitoare cu Uninhibited al Cher. Parfumurile clasice pot fi păstrate pentru mulţi ani, ceea ce este un lucru bun, altfel nu vom fi putut să avem parte de Chamade-ul original.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu