Nina by Nina Ricci

Nina by Nina Ricci a fost primul meu parfum. Atunci, încă eram în proces de evolua de la stadiul meu de folosire al sprayului de corp și al loțiunii și încă purtăm parfumuri de fructe. Asta se întâmpla acum patru ani, înainte să le ofer o șansa floralelor, moscului, lemnului, chihlimbarului și tuturor lucrurilor de acest gen.

Nina by Nina Ricci este un parfum tineresc, plin cu mere, siropos, cu sclipiri de zahăr. Îmi amintesc când era nou, când m-am abătut în raionul parfumurilor din întâmplare și sticla mi s-a părut adorabilă.

Câteva lucruri despre parfumul Nina by Nina Ricci:

Nina by Nina Ricci În sticlă: Lămâie galbenă și lămâie verde, vibrante, cu o notă de măr și zahăr. Înainte de aplicare, Nina miroase că un chioșc de limonadă. Un chioșc de limonadă cu un produs popular, foarte aromatic. Mirosindu-l de vreo câteva ori, am început să observ și acea vanilie caramelizată, dulce și lipicioasă.

Aplicat: Limonadă, urmată de note de măr. Mărul din Nina by Nina Ricci este unul mare, roșu, acoperit într-un amestec de caramel și vanilie. Sunt multe note dulci în acest parfum, dar, din fericire, acele note de limonadă și lămâie verde din deschidere nu se estompează imediat.

Rămân și îi conferă o oarecare acreală Ninei, în așa fel încât dulceața nu ajunge să fie siropoasă. Și floralele ușoare contribuie la procesul de îmblânzire, pe măsură ce Nina by Nina Ricci se așează într-un parfum proaspăt, care aduce aminte de o băutură rece, înviorătoare. Uscarea durează ceva timp, deoarece Nina are o longevitate excelentă.

La ore după aplicare, notele de citrice se estompează primele, cu mărul și zahărul rămânând mai puternice, până renunță și ele. Doar pe ultimul picior parfumul ajunge să aibă și niște note lemnoase, pentru puțin timp, până la dispariția completă.

Extra: Nina Ricci a fost fondată de Maria Ricci și fiul ei în 1932, ca o casă de modă, în Paris. Brandul Nina Ricci este recunoscut pentru parfumul L’Air du Temps.

Designul Nina by Nina Ricci:

Nina by Nina Ricci sticlaConținut într-o sticlă adorabilă, în formă de măr, Nina by Nina Ricci are un capac de metal care protejează pulverizatorul, folosit și ca o coadă a mărului. Frunzele au numele casei inscripționat, făcând întreagă sticlă să fie o piesă de artă decorativă frumoasă, unitară.

Chiar dacă, din oricare motiv, nu va place parfumul, sticla este un obiect de decor drăguț. Menționat într-o recenzie anterioară, producătorii parfumului Twilight au folosit sticla Ninei ca model, dând naștere unui litigiu.

Compoziția Nina by Nina Ricci:

Familia de parfumuri: Fructate

[wpsm_list type=”star”]

  • Note bază: cedru Virginia, măr, mosc
  • Note inimă: bujor, măr Granny Smith, praline, datura
  • Note vârf: limette, lămâie Amalfi

[/wpsm_list]

De unde putem cumpăra Nina by Nina Ricci? Cât costă?

Nina by Nina Ricci este disponibil atât în magazinele online cât și în parfumeriile din mall-uri. Dacă cumpărați din alte surse aveți grijă la parfumurile contrafăcute. Prețul unui parfum original Nina by Nina Ricci 50 ml pornește de la 150 Lei iar prețul diferă în funcție de magazin.

Nina by Nina Ricci poate fi cadoul perfect mai ales că este disponibil și în seturi cadou ce contin și deospray, lapte de corp sau gel de duș.

[wpsm_list type=”check”]

  • eMAG – vezi prețul aici
  • Elefant – vezi prețul aici
  • Aoro – vezi prețul aici

[/wpsm_list]

[wpsm_highlight color=”yellow”]Info: [/wpsm_highlight]Nu prea mai port Nina. Sigur, odată la câtva timp, o dezgrop și o miros, poate îmi dau și un pic cu ea, dar am trecut de această fază. Am trecut, dar nu am uitat-o.

Nu m-aș descotorosi de Nina by Nina Ricci. A fost primul meu parfum adevărat, o punte către restul obsesiei mele. Nu văd vreun sens în a scăpa de prima mea sticlă de parfum.