Piața Gri De Parfumuri Și Modul Ei de Funcționare

Majoritatea consumatorilor de parfumuri sunt mulțumiți cu a-și cumpăra produsele de la magazinele de cosmetice, Sephora, supermarketuri. Dar cei adventuroși sau pasionații de parfumuri, vor descoperi în curând că obiceiul lor este un pic cam scump. Poate un pic prea scump. Așa că se îndreaptă spre piața gri sau magazinele online.

Când vine vorba de parfumuri, “cât platesi, atât primești” nu este întotdeauna o rație de 1:1, având în vedere ce am menționat într-un articol mai vechi, care a dezvăluit un buget de cercetare și dezvoltare dezamăgitor, de 3% per parfum, cu restul bugetului fiind alocat pentru ambalaj, reclame, promovări de către celebrități și taxe.

parfumuri-piata-gri

În completarea acestei mizerii, parfumurile sunt încadrate în categoria produselor de lux. Putem să presupunem că fiecare produs de lux poate fi vândut la un preț mai umflat. Adevărat, plătești o anumită sumă pentru calitatea produsului, dar restul costului este îndesat în ideea de a avea în posesie ceva cu numele unui designer faimos 🙂

Deci, putem să cădem de acord că alergatul după Chanel, Guerlain, Creed, Yves Saint Laurent și alte case cu nume mari, va fi scump.

Este normal pentru consumatori să fie atrași de reduceri online care vând parfumuri scumpe cu 25% până la 75% mai puțin. Totuși, să ne amintim de veșnica problemă cu produsele contrafăcute și reacția obișnuită la ceva “prea bun că să fie adevarat”. Pun pariu că acel lucru va supăra pe oricine.

Din fericire, poți să te liniștești, deoarece discounturile de parfumuri sunt – în general – afaceri legitime, care vând parfumuri de brand originale. Așa că puteți cumpăra din locuri precum beautyencounter.com, știind că veți primi produsul adevărat – în majoritatea cazurilor.

Atunci care este „schema„?

Uneori veți întâlni și produse contrafăcute. Totuși, magazinele de discount legitime ar trebui să accepte returnări (cu taxe de returnare de la 10% la 20%). Așa că dacă întâlniți un produs contrafăcut, îl puteți returna sau puteți să primiți banii înapoi, fără a pierde sute de dolari.

Acum, acest lucru ne face să ne întrebăm: cum de aceste magazine fac bani?

Haideți să folosim, ca exemplu, o sticlă de Hugo Boss Boss Femme. Costa in jur de 55 lire (varianta de 75 ml) in magazinele din UK, adica echivalentul a aproximativ 297 de lei. Cum de magazine precum Aoro sau Elefant își permite să vândă o sticlă originală pentru ~170 Lei (in acest moment pe Aoro este 176 lei)? Ies în pierdere? Este stoc vechi? Ce se întâmplă aici?

Pentru moment, să lăsăm deoparte discuția despre parfumuri contrafăcute, care se învârte în jurul pieței gri de parfumuri și să ne axam pe modul în care funcționează tot acest sistem.

Mai întâi, dacă nu știați până acum, discounterii de parfumuri sunt denumiți și piața gri. Au primit acest nume datorită modului în care obțin stocul și tipul produselor.

Este bine să cumperi parfumuri de pe piața gri?

Știu că brandurile de parfumuri și distribuitorii încearcă din răsputeri să împiedice piața gri sa vândă, menționând modul în care aceasta le afectează profiturile, cum introduce și încurajează produsele contrafăcute, cum pune la risc consumatorii când vinde produse care ar putea fi contrafăcute, și cum reduce stima brandurilor prin a vinde la prețuri mai mici. Din nou, voi lăsa ReferenceforBusiness.com să vorbească despre acest lucru:

Producătorii argumentează că piața gri compromite și descurajează investiția în canalele de distribuție legitime, în special în țările aflate în dezvoltare. Mai mult, ei cred că produsele de pe piața gri au impact negativ pentru valoarea brandurilor deja stabilite – branduri în care producătorii au investit mulți bani pentru dezvoltare.

parfumuri-piata-gri

Din perspectiva unui consumator, pot doar să spun că sunt dispusă să plătesc pentru tratamentul complet când mă duc la un magazin, unde mă aștept să primesc servicii bune și de asemenea, sunt dispusă să îmi iau un bulgăre în față, atunci când cumpăr de pe piața gri, unde serviciul este minim, dar produsul este mai ieftin.

Parfumurile de pe piața gri nu sunt contrafăcute?

Nu, parfumurile de pe piața gri nu sunt contrafăcute.

Vreau doar să clarific acest lucru. Sunt parfumuri originale, doar importate din alte țari. Deși, datorită modului în care au fost importate, prestigiului brandurilor și atenției scăzute în privința controlului calității, veți întâlnii, mai des, și produse contrafăcute.

Dacă veți cumpăra printr-un comerciant legitim al pieței gri, șansele să găsiți o sticlă contrafăcută nu sunt mari, dar este cu un procentaj mai ridicat decât dacă ați fi cumpărat de la un importator de parfumuri licențiat.

Salut. Am găsit niște coduri de reducere la parfumuri pe notino.ro și le poți vedea aici.

Lasă un comentariu