Extract de Parfum

Când sunteți la cumpărături pentru parfumuri, veți întâlni destul de des termeni precum apă de parfum, apă de toaletă sau apă de colonie. Dar ce înseamnă acești termeni? Cum afectează ei proiecția și rezistența parfumului vostru? Îi analizăm mai jos.
Aveți o colecție fantastică de parfumuri, fiecare dintre sticlele voastre fiind atât de diferită. Unele sunt mai scumpe, altele au un miros mai puternic, câteva ar putea fi ediții limitate. Toate acestea au un lucru în comun: modul în care concentrația parfumului afectează proiecția mirosurilor și modul în care notele stau pe piele.

Chiar dacă vreți să înțelegeți mai bine parfumurile din colecția voastră sau sunteți în căutarea unui parfum nou, definițiile de mai jos ale termenilor uzuali ai industriei parfumurilor sigur va vor ajuta.

[wpsm_highlight color=”yellow”]Apa de Colonie[/wpsm_highlight]
Concentrația uleiurilor de parfumuri: 2%-5%

Apa de Colonie

Parfumurile de pe piață, care au cea mai slabă concentrație, durează până la trei ore, când trebuie reaplicate. Acest tip de concentrație este unul dintre cele mai populare, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, fiind mai des folosit în parfumurile bărbătești.

[wpsm_highlight color=”yellow”]Apa de Toaletă – Eau de Toilette (EDT)[/wpsm_highlight]
Concentrația uleiurilor de parfumuri: 4%-10%

Eau de Toilette

Multe parfumuri de designer sunt lansate atât în concentrații ADT, cât și în cele ADP, cu apa de toaletă fiind, de obicei, mai proaspătă, ușoară, axată pe notele de top. În funcție de tipul familie de parfumuri, mirosurile ADT durează de la trei până la partu ore, iar subtilitatea lor este potrivită pentru vară sau pentru locul de muncă.

[wpsm_highlight color=”yellow”]Apa de Parfum – Eau de Parfum (EDP)[/wpsm_highlight]
Concentrația uleiurilor de parfumuri: 10%-20%

Apa de Parfum

ADP este des cea mai ridicată concentrație de parfum vândută în magazine, fiind și cea mai populară, deoarece femeile tind să considere acest tip de produs ca fiind reprezentativ pentru casele de parfumuri. Este ușor de purtat și durează până la 5 ore. De asemenea, ADP tinde să aibă note de bază mai puternice, iar mirosul adevărat al parfumului reiese doar după câteva ore pe piele. Dacă sunteți în căutarea unui parfum irezistibil, subtil, care durează destul de mult, încercați Caress Sheet Twilight – notele sale fermecătoare, de orhidee neagră și chiparos, vă vor încânta, nu copleși, pentru până la opt ore.

[wpsm_highlight color=”yellow”]Extract de Parfum[/wpsm_highlight]
Concentrația uleiurilor de parfumuri: 15%-40%

Extract de Parfum

Cantitatea ridicată de uleiuri fine folosite în acest tip de parfum înseamnă și un cost justificabil mai ridicat, ceea ce îl face mai puțin comun. În general, se găsesc la parfumeriile de nișă și în cantități mai mici. În funcție de notele folosite, pot dura până la opt ore. Acest tip de parfum este perfect pentru evenimentele în aer liber, desfășurate seara.

[wpsm_highlight color=”yellow”]Ulei de Parfum[/wpsm_highlight]
Concentrația uleiurilor de parfumuri: 100%

Ulei de Parfum

Acest produs este ulei pur de parfum, fără aditivi precum apă sau alcool – care sunt, de obicei, adăugați pentru a completa partea fizică a parfumurilor. Majoritar găsite în parfumeriile tradiționale din Orient, această concentrație este vândută în cantități extrem de limitate, datorită prețului ridicat. Este atât de puternic, încât una sau două tamponări durează mai mult de 12 ore.