De ce cumpăra oamenii parfumuri contrafacute?

Din nou discutam despre parfumurile contrafacute. Asta după ce ieri v-am spus care sunt problemele cu acestea și de ce trebuie evitate deoarece pe lângă faptul ca sunt de o calitate inferioara (elegant spus) pot duce și la probleme de sănătate.

De foarte multe ori m-am întrebat de ce cumpăra oare oamenii parfumuri contrafacute? Se știe ca nu persista, ca mirosul lor de cele mai multe ori nu are nici o legătura cu al originalului și de asemenea după cum v-am calculat în articolul de mai sus, de cele mai multe ori, utilizara parfumurilor contrafacute ajunge să ne coste mai mult (dpdv financiar) decât a celor originale.

Exista 2 tipuri de persoane care cumpăra parfumuri contrafacute:

 1. Cei care știu și o fac cu buna știința.
 2. Cei care nu știu și sunt pe romaneste, tepuiti!

facepalmCei din prima categorie se mint singuri și spera ca parfumurile contrafacute sunt „aproape la fel de bune” ca cele originale. Nu iau în calcul nici unul din factorii mentionati în articolul citat mai sus și probabil merge pe mentalitatea „nu vreau sa plătesc pentru brand” fără a lua în calcul ca „a plati brandul” inseamana de cele mai multe ori a plati personal calificat, ingrediente de cea mai buna calitate, teste, taxe, impozite etc.

Un brand precum Guess sau Chanel cheltuie sume foarte mari pana ajung sa scoată un nou parfum pe piața. Se supun anumitor standarde internaționale, au standarde propii de calitate etc lucru care se reflecta în totalitate în calitatea produselor lor.

Cei din categoria a 2a, care cumpăra parfumuri contrafacute fără a ști ca de fapt acestea sunt niște fake-uri ordinare sunt practic înselati. Se întâmpla frecvent pe Internet, prin diferite magazine fizice dubioase, bazarul orașului, gari etc.

Cum te poți proteja de tepele din industria parfumurilor?

de ce se cumpara parfumuri contrafacute

Cea mai buna modaliatea de a te proteja este de a învața cum sa verifici un parfum dacă este original sau contrafacut. La fel ca și în cazul hainelor, de multe ori este vorba despre acele mici detalii.

Ma adresez aici persoanelor care nu au experiența foarte mare cu parfumurile, deoarece dacă am fi sa luam exemplul unui parfumier, simturile acestuia ar detecta un parfum contrafacut instant. Cei mai mulți dintre noi nu suntem capabili de așa ceva și o mai „muscam” și atunci când vine vorba despre parfumuri pe care le folosim și (credem ca) le cunoaștem bine.

În zilele ce urmează, am pregătit pentru voi câteva articole foarte utile cu strategii pentru verificarea parfumurilor. Țineți aproape și așteptam și parerile voastre 🙂

3 Comentarii
 1. Raspunde
  Cristian 24 noiembrie, 2016 at 5:44 pm

  Decat sa cumperi un parfum contrafacut care este de nu stiu ce firma, mai bine cumperi un parfum de calitate la care persista mirosul, pretul este ok si nici nu risti sa te imbolnavesti de ceva.
  Eu iau si recomand firma El Divino

 2. Raspunde
  Sorina 7 ianuarie, 2017 at 12:03 pm

  De ce cumpăra oamenii parfumuri contrafacute?

  Exact din acelasi motiv pentru care cumpara incaltaminte Nike contrafacuta sau treninguri Addibas 🙂

  • Raspunde
   Anca-Maria 5 martie, 2017 at 9:36 am

   Buna asta 😛
   Totusi, eu tind sa cred ca uneori oamenii mai sunt si tepuiti. Nu cred ca-si doreste cineva sa cumpere un parfum contrafacut, exceptie facand cei cumpara vreun Armani cu 40 de lei din coltul vreounui bazar.

Scrie un raspuns

Parfumero
Login/Register access is temporary disabled