De ce sa NU CUMPERI un parfum contrafacut?

Tentatia achizitionarii unui parfum contrafacut este mare. Trebuie sa recunoaștem faptul ca a cumpăra un parfum de 300 de lei cu 70 – 80 de lei pare o afacere foarte buna. Chiar dacă în sinea noastră suntem constienti ca este doar o copie proasta care seamănă cât de cât cu originalul, tentatia încă rămâne.

Lasand la o parte urmatoarele motive:

 • Parfumurile contrafacute nu persista – in ciuda a ceea ce spun producatorii lor sau cei care le comercializeaza, sunt niște copii proaste care nu au nici pe departe aceleași proprietăți precum originalele.

 • Sunt șanse mari sa va faceti de rahat pe romaneste – am întâlnit multe persoane care umblau după parfumuri contrafacute sa le ofere cadou cu diferite ocazii. Care crezi ca sunt șansele sa nu recunoasti un fake atunci când vine vorba de un parfum pe care-l folosești de ani de zile?

 • Sustii indirect hotia – dacă nu ar exista cerere nu ar exista piața. Nu detaliez, deoarece presupun ca acest aspect nu interesează pe foarte multe persoane.

… și lista poate continua. Totuși, unul dintre cele mai importante motive pentru care NU ar trebui sa cumperi niciodată un parfum fake este sanatatea ta sau a celor cărora intenționați sa le oferiti parfumul respectiv.

parfumuri-contrafacute

De ce sunt rele parfumurile contrafacute?

În ciuda faptului ca mirosul lor este similar cu cel al parfumurilor originale, în realitate compozitia lor este cu totul alta care pentru noi, cei care le vom folosi este necunoscuta.

Prucatorii acestora nu sunt obligați sa respecte nici un fel de standarde de calitate sau igiena. Bine, sunt obligați, însă nu le respecta și nici nu le pasa ce se întâmpla cu cei care folosesc produsele lor.

Așadar, parfumurile contrafacute pot conține într-o veselie chimicale nocive, alcool de proasta calitate, componente cancerigene sau cine știe ce alte minuni. Nimeni nu ii verifica, nimeni nu ii amendeaza etc. Așadar, gândiți-va de doua ori înainte de a încerca sa faceți economie la câțiva lei cumparand un parfum contrafacut.

Să ne gândim la următorul scenariu:

Vorbim de economie și achiziționarea parfumurilor contrafacute pentru a economisi bani. În realitate, ma îndoiesc ca acest lucru chiar se întâmpla. Va explic îndată și de ce.

Despre parfumurile contrafacute știm foarte bine ca nu persista motiv pentru care suntem tentati sa dam 5 – 6 sau chiar mai multe „pufuri” atunci când le folosim.

Dacă luam de exemplu apa de toaleta Guess Seductive pe care o folosesc de câțiva ani buni, 2 pufuri sunt SUFICIENTE. Chiar nu am nici un motiv pentru care sa dau mai mult de 2 pufuri. Așadar, o sticluta „fake” s-ar termina de aproximativ 3 ori mai repede decât una originala.

În general, parfumurile contrafacute se vând la jumătate de preț fata de cele originale. Asta în conditiile în care vânzătorul recunoaște ca sunt „replici” și nu va minte ca ar fi originale.

Matematic: un parfum original care costa 100 lei, contrafacut ar costa 50 de lei sa spunem. Cum, conform scenariului de mai sus, s-ar termina de 3 ori mai repede, ne-ar trebui 3 bucăți, ceea ce ar însemna 150 de lei.

Așadar, ajungem sa folosim și produse care pe lângă faptul ca sunt de proasta calitate, ne pot imbolnavi, însă cheltuim și mai mulți bani pe ele.

Sfat personal:

Renuntati la ideea de mai achiztiona parfumuri contrafacute. Exista frecvent tot felul de oferte și reduceri la parfumuri. Vizitează magazinele online renumite care vând parfumuri. În perioada sarbatorilor, cu diferite ocazii și lichidari de stoc vei găsi reduceri de peste 50%.

Chiar nu are rost să-ți bați capul cu fake-uri 🙂

1 Comentariu
 1. Raspunde
  Sorina 3 decembrie, 2016 at 11:01 am

  Eu am avut o experienta destul de dubioasa cu parfumurile contrafacute care m-a facut sa am grija si sa nu mai pun vreodata mana pe asa ceva.

  Cu vreo 2 ani in urma, fratele meu a avut drum printr-un bazar mare din zona Moldovei si a vazut acolo la niste rromi parfumuri care mai de care mai Armani si mai Gucci. Mi-a cumparat un Versace Versense, la un pret foarte mic.

  Stiti ce s-a intamplat?
  1) Nu era bun de nimic. Dadeam cate 10 pufuri, ieseam afara pentru 10 – 20 de minute si cand ma intorceam nu se mai simtea deloc. Si nu, nu era pentru ca ma invatasem eu cu mirosul, ca intrebam alte persoane din casa daca se simte.

  2) Ma durea capul ingrozitor. Nu sunt genul care sa aiba dureri de cap sau sa i se faca rau de la parfumuri, insa de la acesta ma durea capul foarte tare.

  In fine, cand am banuit ca e din cauza parfumului am renuntat la el, chiar l-am aruncat si apoi am cumparat unul original pe care am dat vreo 300 de lei atunci. Diferentele erau extraordinare, incepand de la calitatea sa pana la persistenta si ghici ce, nici durerile de cap nu mai erau 🙂

  Asa ca atentie mare ca va imbolnaviti singur cu mizeriile alea contrafacute! 😉

Scrie un raspuns

Parfumero
Login/Register access is temporary disabled